Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

13.01.2025 r. - 17.01.2025 r.

PONIEDZIAŁEK - 13.01.2025 r. ŚWIĘTO

Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], pasztetem drobiowo - wieprzowym i papryką. Kawa zbożowa [7].

Obiad - Grochówka z kiełbaską i ziemniakami [1,9]. Naleśniki [1,3,7] z serem [7] i brzoskwinią, surówka z marchewki i ananasa. Jabłko - 1/2 szt.

Podwieczorek - Chleb orkiszowy [1] z masłem [7], pasta z tuńczyka i jajka [3,4], ogórek kiszony. Herbata owocowa.

WTOREK - 14.01.2025 r.

Śniadanie - Płatki jaglane [1] na mleku [7]. Chleb tygrysi (kukurydziany) [1] z masłem [7] i miodem.

Obiad - Zupa krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym [1,9]. Mix warzyw z kurczakiem i ziołami zapiekany mozarellą z makaronem [1]. Sok owocowy. Banan - 1/2 szt.

Podwieczorek - Sałatka z kaszy kuskus [1] z papryką, pomidorkami koktajlowymi i suszonymi z oliwą i natką pietruszki. Chleb mazurski [1] z masłem [7], sałata i szynką drobiową. Herbata czarna z cytryną.

ŚRODA - 15.01.2025 r.

Śniadanie - SZWEDZKI STÓŁ: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser biały [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,9], kabanosy drobiowe, jajo na twardo [3] ze szczypiorkiem i łososiem wędzonym [4], dżem owocowy, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidor, ogórek kiszony, kiełki, papryka). Herbata.

Obiad - Zupa pomidorowa z makaronem [1,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, kotlet mielony [1,3], buraczki zasmażane [1,7], surówka z białej kapusty i marchewki, surówka z marchwii i jabłka. Kompot owocowy. Gruszka - 1/2 szt.

Podwieczorek - Koktajl malinowo - bananowy [7]. Biszkopty [1,3].

CZWARTEK - 16.01.2025 r.

Śniadanie - Kasza manna [1] na mleku [7]. Chleb słonecznikowy [1] z masłem [7], twarożek [7] z rzodkiewką i szczypiorkiem.

Obiad - Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakamią [1,9]. Gulasz po węgiersku [1,6], kopytka [1,3], ogórek kiszony. Kompot owocowy. Owoc kaki - 1/4 szt.

Podwieczorek - Ciasto jogurtowe z jagodami [1,3,7]. Herbata zielona i owocowa.

PIĄTEK - 17.01.2025 r.

Śniadanie - Chleb żytni [1] z masłem [7], pasta z sera żółtego [7] i jajka [3] ze szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe. Kawa zbożowa [7].

Obiad - Zupa krem cebulowa z grzankami [1,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, pieczony filet z miruny [4] w sosie koperkowym [1,7], marchewka gotowana z groszkiem [1,7]. Kompot owocowy. Pomarańcza - 1/4 szt.

Podwieczorek - Mus jabłkowo - bananowy z płatkami migdałów. Wafle tortowe b/c [1].

 

ALERGENY

[1] - zboża zawierające gluten

[2] - skorupiaki i produkty pochodne

[3] - jaja i produkty pochodne

[4] - ryby i produkty pochodne

[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)

[6] - soja i produkty pochodne

[7] - mleko i produkty pochodne

[8] - orzechy

[9] - seler i produkty pochodne

[10] - gorczyca i produkty pochodne

[11] - sezam i produkty pochodne

[12] - dwutlenek siarki i siarczany

[13] - łubin i produkty pochodne

[14] - mięczaki i produkty pochodne