Jadłospis
13.01.2025 r. - 17.01.2025 r.
PONIEDZIAŁEK - 13.01.2025 r. ŚWIĘTO
Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], pasztetem drobiowo - wieprzowym i papryką. Kawa zbożowa [7].
Obiad - Grochówka z kiełbaską i ziemniakami [1,9]. Naleśniki [1,3,7] z serem [7] i brzoskwinią, surówka z marchewki i ananasa. Jabłko - 1/2 szt.
Podwieczorek - Chleb orkiszowy [1] z masłem [7], pasta z tuńczyka i jajka [3,4], ogórek kiszony. Herbata owocowa.
WTOREK - 14.01.2025 r.
Śniadanie - Płatki jaglane [1] na mleku [7]. Chleb tygrysi (kukurydziany) [1] z masłem [7] i miodem.
Obiad - Zupa krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym [1,9]. Mix warzyw z kurczakiem i ziołami zapiekany mozarellą z makaronem [1]. Sok owocowy. Banan - 1/2 szt.
Podwieczorek - Sałatka z kaszy kuskus [1] z papryką, pomidorkami koktajlowymi i suszonymi z oliwą i natką pietruszki. Chleb mazurski [1] z masłem [7], sałata i szynką drobiową. Herbata czarna z cytryną.
ŚRODA - 15.01.2025 r.
Śniadanie - SZWEDZKI STÓŁ: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser biały [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,9], kabanosy drobiowe, jajo na twardo [3] ze szczypiorkiem i łososiem wędzonym [4], dżem owocowy, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidor, ogórek kiszony, kiełki, papryka). Herbata.
Obiad - Zupa pomidorowa z makaronem [1,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, kotlet mielony [1,3], buraczki zasmażane [1,7], surówka z białej kapusty i marchewki, surówka z marchwii i jabłka. Kompot owocowy. Gruszka - 1/2 szt.
Podwieczorek - Koktajl malinowo - bananowy [7]. Biszkopty [1,3].
CZWARTEK - 16.01.2025 r.
Śniadanie - Kasza manna [1] na mleku [7]. Chleb słonecznikowy [1] z masłem [7], twarożek [7] z rzodkiewką i szczypiorkiem.
Obiad - Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakamią [1,9]. Gulasz po węgiersku [1,6], kopytka [1,3], ogórek kiszony. Kompot owocowy. Owoc kaki - 1/4 szt.
Podwieczorek - Ciasto jogurtowe z jagodami [1,3,7]. Herbata zielona i owocowa.
PIĄTEK - 17.01.2025 r.
Śniadanie - Chleb żytni [1] z masłem [7], pasta z sera żółtego [7] i jajka [3] ze szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe. Kawa zbożowa [7].
Obiad - Zupa krem cebulowa z grzankami [1,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, pieczony filet z miruny [4] w sosie koperkowym [1,7], marchewka gotowana z groszkiem [1,7]. Kompot owocowy. Pomarańcza - 1/4 szt.
Podwieczorek - Mus jabłkowo - bananowy z płatkami migdałów. Wafle tortowe b/c [1].
ALERGENY
[1] - zboża zawierające gluten
[2] - skorupiaki i produkty pochodne
[3] - jaja i produkty pochodne
[4] - ryby i produkty pochodne
[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)
[6] - soja i produkty pochodne
[7] - mleko i produkty pochodne
[8] - orzechy
[9] - seler i produkty pochodne
[10] - gorczyca i produkty pochodne
[11] - sezam i produkty pochodne
[12] - dwutlenek siarki i siarczany
[13] - łubin i produkty pochodne
[14] - mięczaki i produkty pochodne