Jadłospis
17.11.2025 r. - 21.11.2025 r.
PONIEDZIAŁEK - 17.11.2025 r.
Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], sałatą, szynką wieprzową i papryką. Kawa zbożowa [7]. Melon - kawałki.
Obiad - Zupa krem jarzynowa z groszkiem ptysiowym [1,7,9]. Placuszki z jabkiem i polewą jogurtową [1,3,7]. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Chleb KOŁODZIEJ [1] z masłem [7], pasta z tuńczyka [4], jajka [3], sera żółtego [7] i czrnej fasolo, ogórek kiszony. Herbata czarna z cytryną.
WTOREK - 18.11.2025 r.
Śniadanie - Płatki jaglane [1] na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7], serkiem naturalnym [7] i rzodkiewką. Herbata zielona. Banan - 1/2 szt.
Obiad - Kluski lane [1,3] na rosole. Risotto z warzywami i kurczakiem [6,9], mini marchewki. Sok owocowy 100%.
Podwieczorek - Chleb słonecznikowy [1] z masłem [7], pasztetem drobiowo - wieprzowym [9], żółta sałatka [3,7] (kukurydza, jabłko, ananas, jajko). Herbata.
ŚRODA - 19.11.2025 r.
Śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser biały [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], kabanos drobiowy, jajko na twardo [3] ze szczypiorkiem, pasta z tuńczyka i jajka [3,4,7], miód, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidor, ogórek kiszony, ogórek zielony, papryka). Herbata owocowa. Jabłko - 1/2 szt.
Obiad - Zupa kalafiorowa z ziemniakami [1,7,9]. Kasza gryczana [1], gulasz z łopatki wieprzowej z cebulką [1], surówka z czerwonej kapusty, sałatka ze świeżych warzyw, brokuł gotowany. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Budyń waniliowy [1,7] z polewą malinową. Pałeczki kukurydziane.
CZWARTEK - 20.11.2025 r.
Śniadanie - Płatki ryżowe na mleku [7]. Chleb tygrysi [1] z masłem [7] i dżemem. Gruszka - 1/2 szt.
Obiad - Zupa pomidorowa z makaronem [1,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, siekane kotlety drobiowe [1,2,7] z warzywami, surówka COLESŁAW. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Buka orkiszowa [1] z masłem [7], twarożek [7] z rzodkiewką i szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe. Herbata owocowa.
PIĄTEK - 21.11.2025 r.
Śniadanie - Bułka szpinakowa [1] z masłem [7], sałatą, serem żółtym [7] i ogórkiem zielonym, kabanos drobiowy. Herbata owocowa. Pomarańcza - 1/4 szt.
Obiad - Zupa krem szpinakowa z jajkiemi [1,3,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, filet z miruny [4] pieczony z natka pietruszki i cytryną , mix warzyw gotowanych. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Ciasto czekoladowo - bananowe [1,3,7]. Kakao [7].
ALERGENY
[1] - zboża zawierające gluten
[2] - skorupiaki i produkty pochodne
[3] - jaja i produkty pochodne
[4] - ryby i produkty pochodne
[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)
[6] - soja i produkty pochodne
[7] - mleko i produkty pochodne
[8] - orzechy
[9] - seler i produkty pochodne
[10] - gorczyca i produkty pochodne
[11] - sezam i produkty pochodne
[12] - dwutlenek siarki i siarczany
[13] - łubin i produkty pochodne
[14] - mięczaki i produkty pochodne
