Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

22.04.2025 r. - 25.04.2025 r.

PONIEDZIAŁEK - 21.04.2025 r. Święto

Śniadanie -

Obiad -

Podwieczorek -

WTOREK - 22.04.2025 r.

Śniadanie - Chleb wiejski [1] z masłem [7], serkiem śmietankowym [7] i papryką, kabanos drobiowy. kawa zbozowa [7].

Obiad - Zupa krem jarzynowa z grzankami [1,7,9]. Ryż z polewą truskawkową [1]. Sok owocowy 100%. Jabłko - 1/2 szt.

Podwieczorek - Chleb żytni domowy [1] z masłem [7], pasta z jajka [3] i tuńczyka [4] z ogórkiem kiszonym. Herbata czarana z cytryną.

ŚRODA - 23.04.2025 r.

Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], sałatą, wędliną, serem żółtym [7] z ogórkiem zielonym, papryką i szczypiorkiem. Herbata czarna z cytryną.

Obiad - Zupa kalafiorowa z ziemniakami [1,7,9]. Kasza kuskus [1], gulasz z szynki wieprzowej z cebulką [1], fasolka szparagowa z zasmażką [1,7]. Kompot owocowy. Brzoskwinie w zalewie - 1 szt.

Podwieczorek - Kisiel wieloowocowy,ciasteczka zbożowe z czekoladą [1,7].

CZWARTEK - 24.04.2025 r.

Śniadanie - Płatki kukurydziane [1] na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7] i dżemem owocowym.

Obiad - Zupa ogórkowa z ziemniakami [1,7,9]. Spaghetti [1] z mięsem mielonym w sosie pomidorowym [1]. Kompot owocowy. Banan - 1/2 szt.

Podwieczorek - Chleb słonecznikowy [1] z masłem [7], pasta jajeczna [3,7] ze szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe. Herbata owocowa.

PIĄTEK - 25.04.2025 r.

Śniadanie - Chleb orkiszowy [1] z masłem [7], sałatą, mozarellą [7], pomidorem i ogórkiem zielonym, parówka drobiowa z ketchupem. Herbata owocowa.

Obiad - Manna na rosole [1,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, filet z miruny panierowany [1,3,4], surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka. Kompot owocowy. Ananas świeży - plaster.

Podwieczorek - Jogurt malinowy [7] do picia. Mini wafle ryżowe [7].

 

ALERGENY

[1] - zboża zawierające gluten

[2] - skorupiaki i produkty pochodne

[3] - jaja i produkty pochodne

[4] - ryby i produkty pochodne

[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)

[6] - soja i produkty pochodne

[7] - mleko i produkty pochodne

[8] - orzechy

[9] - seler i produkty pochodne

[10] - gorczyca i produkty pochodne

[11] - sezam i produkty pochodne

[12] - dwutlenek siarki i siarczany

[13] - łubin i produkty pochodne

[14] - mięczaki i produkty pochodne