Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

20.01.2025 r. - 24.01.2025 r.

PONIEDZIAŁEK - 20.01.2025 r.

Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], wędliną drobiową i papryką. Kawa zbożowa [7].

Obiad - Zupa gulaszowa z ziemniakami [9]. Placuszki drożdżowe [1,3,7] z jabłkami i polewą jogurtową z cynamonem [7]. Kompot owocowy. Ananas świeży - plaster.

Podwieczorek - Gr. I i II: Chleb orkiszowy [1] z masłem [7], pasta z serka [7], łososia [4] i koperku z ogórkiem kiszonym. Snacki paprykowe. Herbata owocowa.
                           Gr. III, IV i V: Mus KUBUŚ, ciasteczko MIŚ LUBIŚ.

WTOREK - 21.01.2025 r.

Śniadanie - Płatki owsiane [1] na mleku [7]. Chleb tygrysi  [1] z masłem [7] i serem żółtym [7], papryka czrwona.

Obiad - Rosół z makaronem [1,9]. Ziemniaki z koperkiem, kotlet drobiowy [1,3] w płatkach kukurydzianych, surówka z kapusty pekińskiej, marchwii, jabłka i ananasa. Sok owocowy 100%. Banan - 1/2 szt.

Podwieczorek - Gr. I i II: Mus KUBUŚ, ciasteczko MIŚ LUBIŚ.
                           Gr. III, IV i V: Chleb dyniowy [1] z masłem [7], pasta z serka [7], łososia [4] i koperku z ogórkiem kiszonym. Snacki paprykowe. Herbata czarna z cytryną.

ŚRODA - 22.01.2025 r.

Śniadanie - SZWEDZKI STÓŁ: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser biały [7], mozarella [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], kabanosy drobiowe, jajo na twardo [3] ze szczypiorkiem, dżem owocowy, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony,  papryka). Kakao [7]. Mięta.

Obiad - Barszcz czerwony z ziemniakami [1,7,9]. Kasza jęczmienna [1], gulasz wieprzowy [1] z cebulką, surówka z czerwonej kapusty, surówka z selera i brzoskwini ze słonecznikiem, fasola szparagowa z zasmażką [1,7]. Kompot owocowy. Jabłko - 1/2 szt.

Podwieczorek - Jogurt naturalny [7] z musli [1] i owocami, pałeczki kukurydziane.

CZWARTEK - 23.01.2025 r.

Śniadanie - Kluski lane [1,3] na mleku [7]. Angielka [1] z dżemem owocowym 100%. Melisa.

Obiad - Żurek z jajkiem i kiełbaską [1,3,9]. Ryż paraboliczny, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym [1,3,7], brokuł gotowany. Kompot owocowy. Mandarynka - 1 szt.

Podwieczorek - Bułka orkiszowa [1] z masłem [7], sałatą, wędliną wieprzową i mozarellą [7]. Pomidor koktajlowy, ogórek zielony. Herbata czarna z cytryną.

PIĄTEK - 24.01.2025 r.

Śniadanie - Bułka szpinakowa [1] z masłem [7] i serkiem śmietankowym [7], jajecznica [3] na maśle [7]ze szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe. Kawa mleczna [7].

Obiad - Zupa krem jarzynowa z grzankami [1,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, ryba po grecku [1,4] surówka z marchewki i jabłka z oliwą. Kompot owocowy. Kiwi - 1/2 szt.

Podwieczorek - Chleb wiejski [1] z masłem [7], sałatka makaronowa z szynką, serem żółtym [1,7], ogórkiem zielonym i koperkiem. Herbata owocowa.

 

ALERGENY

[1] - zboża zawierające gluten

[2] - skorupiaki i produkty pochodne

[3] - jaja i produkty pochodne

[4] - ryby i produkty pochodne

[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)

[6] - soja i produkty pochodne

[7] - mleko i produkty pochodne

[8] - orzechy

[9] - seler i produkty pochodne

[10] - gorczyca i produkty pochodne

[11] - sezam i produkty pochodne

[12] - dwutlenek siarki i siarczany

[13] - łubin i produkty pochodne

[14] - mięczaki i produkty pochodne