Jadłospis
23.06.2025 r. - 27.06.2025 r.
PONIEDZIAŁEK - 23.06.2025 r.
Śniadanie - Bułka grahamka [1] z masłem [7], sałatą, wędliną drobiową, jajkiem gotownym [3] i papryką. Kakao [7].
Obiad - Krupnik ryżowy [1,9]. Placuszki z jabłkiem, cynamonem i jogurtem [1,3,7]. Kompot owocowy. Jabłko - 1/2 szt
Podwieczorek - Chleb KOŁODZIEJ [1] z masłem [7], serek wiejski granulowany [7]. Herbata czarna z cytryną.
WTOREK - 24.06.2025 r.
Śniadanie - Kasza manna [1] na mleku [7]. Chleb tygrysi [1] z masłem [7], serem żółtym [7], ogórkiem zielonym.
Obiad - Zupa kalafiorowa z ziemniakami [1,7,9]. Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony [1,3], młoda kapusta z koperkiem. Sok owocowy 100%. Truskawki.
Podwieczorek - Chleb dyniowy [1] z masłem [7], sałatą, szynką wieprzową i pomidorem. Bób gotowany. Herbata czarna z cytryną.
ŚRODA - 25.06.2025 r.
Śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser biały [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], parówki wieprzowe [6,9], jajko na twardo [3] ze szczypiorkiem, sałatka z tuńczyka [4] i twarogu [7] z warzywami, miód, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, papryka, kiełki). Kakao [7].
Obiad - Barszcz czerwony z ziemniakami [1,7,9]. Kasza bulgur [1], pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo - śmietanowym [1,3,7], surówka z buraczka i jabłka z koperkiem, fasola szparagowa z zasmażką [1,7], surówka z marchewki i jabłka. Kompot owocowy. Banan - 1/2 szt.
Podwieczorek - Galaretka z owocami i bitą śmietaną [7], wafelek pszenny [1].
CZWARTEK - 26.06.2025 r.
Śniadanie - Płatki kukurydziane [1] na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7], serkiem śmietankowym [7]z przyprawami i rzodkiewką.
Obiad - Rosół z lanymi kluskami [1,3]. Młode ziemniaki z koperkiem, pieczony filet z łososia [4], surówka z sałaty lodowej, ogórka i koperku. Kompot owocowy. Brzoskwinia UFO.
Podwieczorek - Sałatka makaronowa [1,7] z kurczakiem wędzonym, kukurydzą i ananasem. Chleb mazurski [1] z masłem [7], pasztetem sojowym [6] i pomidorem. Herbata owocowa.
PIĄTEK - 27.06.2025 r.
Śniadanie - Bulka szpinakowa [1] z masłem [7], pasta z jajek i kiełbasy [3,7] ze szczypiorkiem. Herbata owocowa.
Obiad - Zupa krem jarzynowa z ziemniakami [1,7,9]. Makaron z musem truskawkowym [1]. Kompot owocowy. Jabłko - 1/2 szt.
Podwieczorek - Koktajl malinowo - bananowy [7] do picia. Pałeczki kukurydziane.
ALERGENY
[1] - zboża zawierające gluten
[2] - skorupiaki i produkty pochodne
[3] - jaja i produkty pochodne
[4] - ryby i produkty pochodne
[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)
[6] - soja i produkty pochodne
[7] - mleko i produkty pochodne
[8] - orzechy
[9] - seler i produkty pochodne
[10] - gorczyca i produkty pochodne
[11] - sezam i produkty pochodne
[12] - dwutlenek siarki i siarczany
[13] - łubin i produkty pochodne
[14] - mięczaki i produkty pochodne