Jadłospis
15.04.2024 r. - 19.04.2024 r.
PONIEDZIAŁEK - 15.04.2024 r.
Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], pasztetem drobiowo - wieprzowym i pomidorem. Kawa mleczna [7].
Obiad - Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami [7,9]. Pampuchy z polewą malinowo - jogurtową [7]. Kompot owocowy. Jabłko - 1/2 szt.
Podwieczorek - Chleb wieloziarnisty [1] z masłem [7], pastą z serka śmietankowego [7] i łososia wędzonego [4], plastry rzodkiewki. Herbata czarna z cytryną.
WTOREK - 16.04.2024 r.
Śniadanie - Kuskus [1] na mleku [7]. Chleb tygrysi [1] z masłem [7] i powidłami śliwkowymi.
Obiad - Zupa z marchwi i soczewicy z ziemniakami [1,9]. Kasza gryczana biała [1] z gulaszem wieprzowym po węgiersku [1,6], brokuł z zasmażką [1,7]. Sok owocowy 100%. Banan – 1/2 szt.
Podwieczorek - Jogurt [7] z musli [1] i owocami (winogrono, truskawki). Wafel tortowy b/c [1].
ŚRODA - 17.04.2024 r.
Śniadanie - Stół szwedzki: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser biały [7], mozzarella [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], parówki drobiowe, jajo na twardo [3], pasta z tuńczyka [4] i jajka [3], dżem owocowy, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidor, ogórek kiszony, ogórek zielony, kiełki, papryka). Kakao [7]. Mięta.
Obiad - Zupa krem szpinakowa z jajkiem i groszkiem ptysiowym [1,3,7,9]. Makaron [1] z warzywami i kurczakiem zapiekany mozzarellą [7,9]. Kompot owocowy. Gruszka - 1/2 szt.
Podwieczorek - Placuszki z kaszy manny i bananów z frużeliną wiśniową [1,3,7]. Herbata owocowa.
CZWARTEK - 18.04.2024 r.
Śniadanie - Płatki owsiane [1] na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7], sałatą, serem żółtym [7] i ogórkiem zielonym.
Obiad - Zalewajkai z ziemniakami i kiełbaską [1,7,9]. Ryż gotowany, pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowym [1,7], surówka z marchewki i jabłka. Kompot owocowy. Pomarańcza - 1/4 szt.
Podwieczorek - Bułka orkiszowa [1] z masłem [7], sałatą, wędliną drobiową, żółta sałatka [3,7] - jajko, kukurydza, ananas, jabłko. Herbata czarna z cytryną.
PIĄTEK - 19.04.2024 r.
Śniadanie - Bułka grahamka [1] z masłem [7], twarożek [7] z rzodkiewką i szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe. Herbata zielona.
Obiad - Zupa pomidorowa z makaronem [1,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, kotlet rybny [1,3,4], surówka z pora, marchwi i jabłka z jogurtem [7]. Kompot owocowy. Kiwi - 1/2 szt.
Podwieczorek - Rogal maślany [1,7] z miodem. Kakao [7]. Chipsy jabłkowe.
ALERGENY
[1] - zboża zawierające gluten
[2] - skorupiaki i produkty pochodne
[3] - jaja i produkty pochodne
[4] - ryby i produkty pochodne
[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)
[6] - soja i produkty pochodne
[7] - mleko i produkty pochodne
[8] - orzechy
[9] - seler i produkty pochodne
[10] - gorczyca i produkty pochodne
[11] - sezam i produkty pochodne
[12] - dwutlenek siarki i siarczany
[13] - łubin i produkty pochodne
[14] - mięczaki i produkty pochodne