Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

12.05.2025 r. - 16.05.2025 r.

PONIEDZIAŁEK - 12.05.2025 r.

Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], sałatą, wędliną drobiową [6,10] i papryką. Kakao [7].

Obiad - Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami [1,7,9]. Placuszki z kaszy manny i bananów z frużeliną wiśniową [1,3,7]. Kompot owocowy. Arbuz - kawałki.

Podwieczorek - Chleb KOŁODZIEJ [1] z masłem [7], pomidorem, serek wiejski granulowany [7]. Herbata czarna.

WTOREK - 13.05.2025 r.

Śniadanie - Płatki owsiane [1] na mleku [7]. Chleb tygrysi [1] z masłem [7] i serem żółtym [7], ogórek zielony.

Obiad - Krupnik z kaszą jęczmienną [1,9]. Ziemniaki z koperkiem, kotlet drobiowy panierowany [1,3,9], młoda kapusta zasmażana z koperkiem [1,7]. Sok owocowy100%. Truskawki.

Podwieczorek - Jogurt naturalny z musli [1,7] i owocami.

ŚRODA - 14.05.2025 r.

Śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser biały [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], kabanosy wieprzowe [6,10], jajo na twardo [3], pasta z migdałów i kokosa [5], dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, ogórkek kiszony, zielony, papryka, kiełki). Herbata owocowa.

Obiad - Zupa krem z kalarepy i ziemniaków [1,7,9]. Ryż gotowany, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym [1,3,7], surówka z selera i brzoskwini ze słonecznikiem, surówka z buraczka i jabłka, marchewka gotowana z groszkiem [1,7]. Kompot owocowy. Banan - 1/2 szt.

Podwieczorek - Chałka [1,7] z masłem [7] i miodem. Kakao [7]. Mix owoców suszonych.

CZWARTEK - 15.05.2025 r.

Śniadanie - Bułka orkiszowa [1] z masłem [7], twarożek z pieczoną papryką [7] i rzodkiewką. Herbata czarna z cytryną.
Ciasteczko zbożowe [1] na wynos - grupa IV i V.

Obiad - Zupa krem z zielonego groszku [1,7,9]. Spaghetti [1] z mięsem i warzywami [6]. Kompot owocowy (grupa I, II, III). Melon - kawałki.

Podwieczorek - Chleb słonecznikowy [1] z masłem [7], sałatą, wędliną wieprzową [9], pomidorem i ogórkiem zielonym. Herbata owocowa (grupa I, II, III).
Spaghetti z mięsem i warzywami [6] (grupa IV i V).

PIĄTEK - 16.05.2025 r.

Śniadanie - Bułka szpinakowa [1] z masłem [7], pasta z kiełbasy i jajka [3,7,9] z pomidorem. Herbata zielona.

Obiad - Zupa neapolitańska z makaronem [1,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, filet z miruny w cieście nalesnikowym [1,3,4,7], surówka z kiszonej kapusty i marchewki. Kompot owocowy. Jabłko - 1/2 szt.

Podwieczorek - Sernik na zimno [7] z galaretką i brzoskwiniami. Mleko waniliowe [7].

 

ALERGENY

[1] - zboża zawierające gluten

[2] - skorupiaki i produkty pochodne

[3] - jaja i produkty pochodne

[4] - ryby i produkty pochodne

[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)

[6] - soja i produkty pochodne

[7] - mleko i produkty pochodne

[8] - orzechy

[9] - seler i produkty pochodne

[10] - gorczyca i produkty pochodne

[11] - sezam i produkty pochodne

[12] - dwutlenek siarki i siarczany

[13] - łubin i produkty pochodne

[14] - mięczaki i produkty pochodne