Jadłospis
13.10.2025 r. - 17.10.2025 r.
PONIEDZIAŁEK - 13.10.2025 r.
Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], pasztetem drobiowo - wieprzowym [6], papryka. Kawa zbożowa [7]. Jabłko - 1/2 szt.
Obiad - Zupa ogórkowa z ziemniakami [1,7,9]. Placuszki [1,3,7] z kaszy manny i bananów z frużelina malinową. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Chleb żytni domowy [1] z masłem [7], pasta z ososia [4] i serka śmietankowego [7] z ogórkiem kiszonym. Herbata zielona.
WTOREK - 14.10.2025 r.
Śniadanie - Płatki owsiane [1] na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7] i powidłaimi śliwkowymi. Maliny.
Obiad - Zalewajka z ziemniakami [1,7]. Ryż gotowany [1], kurczak w sosie słodko - kwaśnym, brokuł gotowany. Sok owocowy 100%.
Podwieczorek - Sałatka makaronowa z szynką, groszkiem konserwowym, serem żółtym, jajkiem, ogórkiem zielonym i papryką [1,3,6,7]. Chleb mazurski [1] z masłem [7], wędliną i pomidorem. Herbata czarna.
ŚRODA - 15.10.2025 r.
Śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser bialy [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], kabanos drobiowy [6,10], jajo na twardo [3] ze szczypiorkiem, pasta z tuńczyka [4] z jajka [3], dżem owocowy, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidor, ogórek kiszony, ogórek zielony, papryka, kiełki). Kawa zbożowa [7]. Banan - 1/2 szt.
Obiad - Krupnik z kaszą jaglaną [1,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, gulasz z szynki wieprzowej [1] z cebulką, surówka z kiszonego ogórka i kukurydzy, kalafior z zasmażką [1,7], surówka ze świeżych warzyw. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Kisiel wieloowocowy do picia, wafelki kukrydziane [1] - 2 szt.
CZWARTEK - 16.10.2025 r. DZIEŃ CZERWONY
Śniadanie - Bułka orkiszowa [1] z masłem [7], twarożek [7] z pomidorem, papryka. Herbata owocowa. Arbuz - kawałki.
Obiad - Zupa krem z pieczonej papryki z groszkiem ptysiowym [1,7,9]. Spaghetti z mięsem mielonym wieprzowym [1,6], pomidorki koktajlowe. Sok jabłkowo - wiśniowy 100%.
Podwieczorek - Koktajl truskawkowo - malinowy [7], ciasteczko zbożowe [1] - 2 szt.
PIĄTEK - 17.09.2025 r.
Śniadanie - Bułka szpinakowa [1] z masłem [7], sałatą,żółtym serem [7] i ogórekiem zielonym. Parówka drobiowa z ketchupem. Herbata czarna. Śliwka - 1 szt.
Obiad - Zupa cebulowa z grzankami [1,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, kotlety jajeczne [1,3], surówka z pora, marchewki i jabłka z jogurtem [7]. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Budyń czekoladowy na mleku [1,7]. Mix bakalii i owoców suszonych [8].
ALERGENY
[1] - zboża zawierające gluten
[2] - skorupiaki i produkty pochodne
[3] - jaja i produkty pochodne
[4] - ryby i produkty pochodne
[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)
[6] - soja i produkty pochodne
[7] - mleko i produkty pochodne
[8] - orzechy
[9] - seler i produkty pochodne
[10] - gorczyca i produkty pochodne
[11] - sezam i produkty pochodne
[12] - dwutlenek siarki i siarczany
[13] - łubin i produkty pochodne
[14] - mięczaki i produkty pochodne