Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

10.03.2025 r. - 14.03.2025 r.

PONIEDZIAŁEK - 10.03.2025 r.

Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], twarożek ze śmietaną [7], papryka czerwona. Kawa zbożowa [7].

Obiad - Zupa krem jarzynowa z groszkiem ptysiowym [1,7,9]. Placuszki drożdżowe z jabłkiem i polewą jogurtowo - cynamonową [1,3,7]. Kompot owocowy. Brzoskwinia z puszki- 1/2 szt.

Podwieczorek - Chleb wiejski [1] z masłem [7], pasta z makreli [4], jajek [3] i przecieru pomidorowego, ogórek kiszony. Herbata czarna z cytryną.

WTOREK - 11.03.2025 r.

Śniadanie - Płatki ryżowe [1] na mleku [7]. Chleb tygrysi [1] z masłem [7] i dżemem.

Obiad - Zupak gulaszowa z kaszą jaglaną [1,9]. Ziemniaki z koperkiem, pieczone udko z kurczaka [9], gotowana marchewka z groszkiem [1,7]. Sok owocowy 100%. Banan - 1/2 szt.

Podwieczorek - Chleb dyniowy [1] z maslem [7], sałatą, wędliną drobiową i jajkiem gotowanym [3], pomidorki koktajlowe, rzodkiewki. Herbata czarna z cytryną.

ŚRODA - 12.03.2025 r.

Śniadanie - SZWEDZKI STÓŁ: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser biały [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], parówki drobiowe [9], jajo na twardo [3] ze szczypiorkiem, tuńczyk w oleju [4], miód, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony, kiełki, papryka). Herbata owocowa.

Obiad - Zupa z fasoli JAŚ z ziemniakami [1,9]. Kurczak w sosie słodko - kwaśnym z ryżem [1,6], brokuł z zasmażką [1,7], surówka z marchwi, jabłka i selera, sałata lodowa ze świeżymi warzywami i oliwą. Kompot owocowy. Gruszka - 1/2 szt.

Podwieczorek - Budyń waniliowy [1,7] z musem malinowym, mix bakalii [5].

CZWARTEK - 13.03.2025 r.

Śniadanie - Płatki wielozbożowe czekoiladowe [1] na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7], sałatą, szynką wieprzową, pomidorki koktajlowe.

Obiad - Zupa krem pieczarkowa z makaronem [1,7,9]. Kopytka [1,3], gulasz wołowy [1], surówka z buraczka i jabłka. Kompot owocowy. Mandarynka - 1 szt.

Podwieczorek - Buka orkiszowa [1] z masłem [7], serkiem śmietankowym [7] ze szczypiorkiem, rzodkiewki. Herbata owocowa.

PIĄTEK - 14.03.2025 r.

Śniadanie - Chleb żytni domowy [1] z masłem [7],sałatą, serem żółtym [7] i ogórkiem zielonym, parówka drobiowa z ketchupem. Herbata czarna z cytryną.

Obiad - Zupa kalafiorowa z kaszą manną [1,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, filet z miruny w panierce [1,3,4], surówka z ogórka kiszonego, jabłka i kukurydzy. Kompot owocowy. Pomelo - kawałki.

Podwieczorek - Deser jogurtowy [7] z mango i ciasteczkami zbożowymi [1].

 

ALERGENY

[1] - zboża zawierające gluten

[2] - skorupiaki i produkty pochodne

[3] - jaja i produkty pochodne

[4] - ryby i produkty pochodne

[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)

[6] - soja i produkty pochodne

[7] - mleko i produkty pochodne

[8] - orzechy

[9] - seler i produkty pochodne

[10] - gorczyca i produkty pochodne

[11] - sezam i produkty pochodne

[12] - dwutlenek siarki i siarczany

[13] - łubin i produkty pochodne

[14] - mięczaki i produkty pochodne