Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

13.10.2025 r. - 17.10.2025 r.

PONIEDZIAŁEK - 13.10.2025 r.

Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], pasztetem drobiowo - wieprzowym [6], papryka. Kawa zbożowa [7]. Jabłko - 1/2 szt.

Obiad - Zupa ogórkowa z ziemniakami [1,7,9]. Placuszki [1,3,7] z kaszy manny i bananów z frużelina malinową. Kompot owocowy.

Podwieczorek - Chleb żytni domowy [1] z masłem [7], pasta z ososia [4] i serka śmietankowego [7] z ogórkiem kiszonym. Herbata zielona.

WTOREK - 14.10.2025 r.

Śniadanie - Płatki owsiane [1] na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7] i powidłaimi śliwkowymi. Maliny.

Obiad - Zalewajka z ziemniakami [1,7]. Ryż gotowany [1], kurczak w sosie słodko - kwaśnym, brokuł gotowany. Sok owocowy 100%.

Podwieczorek - Sałatka makaronowa z szynką, groszkiem konserwowym, serem żółtym, jajkiem, ogórkiem zielonym i papryką [1,3,6,7]. Chleb mazurski [1] z masłem [7], wędliną i pomidorem. Herbata czarna.

ŚRODA - 15.10.2025 r.

Śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser bialy [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], kabanos drobiowy [6,10], jajo na twardo [3] ze szczypiorkiem, pasta z tuńczyka [4] z jajka [3], dżem owocowy, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidor, ogórek kiszony, ogórek zielony, papryka, kiełki). Kawa zbożowa [7]. Banan - 1/2 szt.

Obiad - Krupnik z kaszą jaglaną [1,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, gulasz z szynki wieprzowej [1] z cebulką, surówka z kiszonego ogórka i kukurydzy, kalafior z zasmażką [1,7], surówka ze świeżych warzyw. Kompot owocowy. 

Podwieczorek - Kisiel wieloowocowy do picia, wafelki kukrydziane [1] - 2 szt.

CZWARTEK - 16.10.2025 r.  DZIEŃ CZERWONY

Śniadanie - Bułka orkiszowa [1] z masłem [7], twarożek [7] z pomidorem, papryka. Herbata owocowa. Arbuz - kawałki.

Obiad - Zupa krem z pieczonej papryki z groszkiem ptysiowym [1,7,9]. Spaghetti z mięsem mielonym wieprzowym [1,6], pomidorki koktajlowe. Sok jabłkowo - wiśniowy 100%.

Podwieczorek - Koktajl truskawkowo - malinowy [7], ciasteczko zbożowe [1] - 2 szt.

PIĄTEK - 17.09.2025 r. 

Śniadanie - Bułka szpinakowa [1] z masłem [7], sałatą,żółtym serem [7] i ogórekiem zielonym. Parówka drobiowa z ketchupem. Herbata czarna. Śliwka - 1 szt.

Obiad - Zupa cebulowa z grzankami [1,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, kotlety jajeczne [1,3], surówka z pora, marchewki i jabłka z jogurtem [7]. Kompot owocowy.

Podwieczorek - Budyń czekoladowy na mleku [1,7]. Mix bakalii i owoców suszonych [8].

 

ALERGENY

[1] - zboża zawierające gluten

[2] - skorupiaki i produkty pochodne

[3] - jaja i produkty pochodne

[4] - ryby i produkty pochodne

[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)

[6] - soja i produkty pochodne

[7] - mleko i produkty pochodne

[8] - orzechy

[9] - seler i produkty pochodne

[10] - gorczyca i produkty pochodne

[11] - sezam i produkty pochodne

[12] - dwutlenek siarki i siarczany

[13] - łubin i produkty pochodne

[14] - mięczaki i produkty pochodne