Jadłospis
10.03.2025 r. - 14.03.2025 r.
PONIEDZIAŁEK - 10.03.2025 r.
Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], twarożek ze śmietaną [7], papryka czerwona. Kawa zbożowa [7].
Obiad - Zupa krem jarzynowa z groszkiem ptysiowym [1,7,9]. Placuszki drożdżowe z jabłkiem i polewą jogurtowo - cynamonową [1,3,7]. Kompot owocowy. Brzoskwinia z puszki- 1/2 szt.
Podwieczorek - Chleb wiejski [1] z masłem [7], pasta z makreli [4], jajek [3] i przecieru pomidorowego, ogórek kiszony. Herbata czarna z cytryną.
WTOREK - 11.03.2025 r.
Śniadanie - Płatki ryżowe [1] na mleku [7]. Chleb tygrysi [1] z masłem [7] i dżemem.
Obiad - Zupak gulaszowa z kaszą jaglaną [1,9]. Ziemniaki z koperkiem, pieczone udko z kurczaka [9], gotowana marchewka z groszkiem [1,7]. Sok owocowy 100%. Banan - 1/2 szt.
Podwieczorek - Chleb dyniowy [1] z maslem [7], sałatą, wędliną drobiową i jajkiem gotowanym [3], pomidorki koktajlowe, rzodkiewki. Herbata czarna z cytryną.
ŚRODA - 12.03.2025 r.
Śniadanie - SZWEDZKI STÓŁ: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser biały [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], parówki drobiowe [9], jajo na twardo [3] ze szczypiorkiem, tuńczyk w oleju [4], miód, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony, kiełki, papryka). Herbata owocowa.
Obiad - Zupa z fasoli JAŚ z ziemniakami [1,9]. Kurczak w sosie słodko - kwaśnym z ryżem [1,6], brokuł z zasmażką [1,7], surówka z marchwi, jabłka i selera, sałata lodowa ze świeżymi warzywami i oliwą. Kompot owocowy. Gruszka - 1/2 szt.
Podwieczorek - Budyń waniliowy [1,7] z musem malinowym, mix bakalii [5].
CZWARTEK - 13.03.2025 r.
Śniadanie - Płatki wielozbożowe czekoiladowe [1] na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7], sałatą, szynką wieprzową, pomidorki koktajlowe.
Obiad - Zupa krem pieczarkowa z makaronem [1,7,9]. Kopytka [1,3], gulasz wołowy [1], surówka z buraczka i jabłka. Kompot owocowy. Mandarynka - 1 szt.
Podwieczorek - Buka orkiszowa [1] z masłem [7], serkiem śmietankowym [7] ze szczypiorkiem, rzodkiewki. Herbata owocowa.
PIĄTEK - 14.03.2025 r.
Śniadanie - Chleb żytni domowy [1] z masłem [7],sałatą, serem żółtym [7] i ogórkiem zielonym, parówka drobiowa z ketchupem. Herbata czarna z cytryną.
Obiad - Zupa kalafiorowa z kaszą manną [1,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, filet z miruny w panierce [1,3,4], surówka z ogórka kiszonego, jabłka i kukurydzy. Kompot owocowy. Pomelo - kawałki.
Podwieczorek - Deser jogurtowy [7] z mango i ciasteczkami zbożowymi [1].
ALERGENY
[1] - zboża zawierające gluten
[2] - skorupiaki i produkty pochodne
[3] - jaja i produkty pochodne
[4] - ryby i produkty pochodne
[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)
[6] - soja i produkty pochodne
[7] - mleko i produkty pochodne
[8] - orzechy
[9] - seler i produkty pochodne
[10] - gorczyca i produkty pochodne
[11] - sezam i produkty pochodne
[12] - dwutlenek siarki i siarczany
[13] - łubin i produkty pochodne
[14] - mięczaki i produkty pochodne