Jadłospis
20.01.2025 r. - 24.01.2025 r.
PONIEDZIAŁEK - 20.01.2025 r.
Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], wędliną drobiową i papryką. Kawa zbożowa [7].
Obiad - Zupa gulaszowa z ziemniakami [9]. Placuszki drożdżowe [1,3,7] z jabłkami i polewą jogurtową z cynamonem [7]. Kompot owocowy. Ananas świeży - plaster.
Podwieczorek - Gr. I i II: Chleb orkiszowy [1] z masłem [7], pasta z serka [7], łososia [4] i koperku z ogórkiem kiszonym. Snacki paprykowe. Herbata owocowa.
Gr. III, IV i V: Mus KUBUŚ, ciasteczko MIŚ LUBIŚ.
WTOREK - 21.01.2025 r.
Śniadanie - Płatki owsiane [1] na mleku [7]. Chleb tygrysi [1] z masłem [7] i serem żółtym [7], papryka czrwona.
Obiad - Rosół z makaronem [1,9]. Ziemniaki z koperkiem, kotlet drobiowy [1,3] w płatkach kukurydzianych, surówka z kapusty pekińskiej, marchwii, jabłka i ananasa. Sok owocowy 100%. Banan - 1/2 szt.
Podwieczorek - Gr. I i II: Mus KUBUŚ, ciasteczko MIŚ LUBIŚ.
Gr. III, IV i V: Chleb dyniowy [1] z masłem [7], pasta z serka [7], łososia [4] i koperku z ogórkiem kiszonym. Snacki paprykowe. Herbata czarna z cytryną.
ŚRODA - 22.01.2025 r.
Śniadanie - SZWEDZKI STÓŁ: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser biały [7], mozarella [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], kabanosy drobiowe, jajo na twardo [3] ze szczypiorkiem, dżem owocowy, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony, papryka). Kakao [7]. Mięta.
Obiad - Barszcz czerwony z ziemniakami [1,7,9]. Kasza jęczmienna [1], gulasz wieprzowy [1] z cebulką, surówka z czerwonej kapusty, surówka z selera i brzoskwini ze słonecznikiem, fasola szparagowa z zasmażką [1,7]. Kompot owocowy. Jabłko - 1/2 szt.
Podwieczorek - Jogurt naturalny [7] z musli [1] i owocami, pałeczki kukurydziane.
CZWARTEK - 23.01.2025 r.
Śniadanie - Kluski lane [1,3] na mleku [7]. Angielka [1] z dżemem owocowym 100%. Melisa.
Obiad - Żurek z jajkiem i kiełbaską [1,3,9]. Ryż paraboliczny, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym [1,3,7], brokuł gotowany. Kompot owocowy. Mandarynka - 1 szt.
Podwieczorek - Bułka orkiszowa [1] z masłem [7], sałatą, wędliną wieprzową i mozarellą [7]. Pomidor koktajlowy, ogórek zielony. Herbata czarna z cytryną.
PIĄTEK - 24.01.2025 r.
Śniadanie - Bułka szpinakowa [1] z masłem [7] i serkiem śmietankowym [7], jajecznica [3] na maśle [7]ze szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe. Kawa mleczna [7].
Obiad - Zupa krem jarzynowa z grzankami [1,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, ryba po grecku [1,4] surówka z marchewki i jabłka z oliwą. Kompot owocowy. Kiwi - 1/2 szt.
Podwieczorek - Chleb wiejski [1] z masłem [7], sałatka makaronowa z szynką, serem żółtym [1,7], ogórkiem zielonym i koperkiem. Herbata owocowa.
ALERGENY
[1] - zboża zawierające gluten
[2] - skorupiaki i produkty pochodne
[3] - jaja i produkty pochodne
[4] - ryby i produkty pochodne
[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)
[6] - soja i produkty pochodne
[7] - mleko i produkty pochodne
[8] - orzechy
[9] - seler i produkty pochodne
[10] - gorczyca i produkty pochodne
[11] - sezam i produkty pochodne
[12] - dwutlenek siarki i siarczany
[13] - łubin i produkty pochodne
[14] - mięczaki i produkty pochodne