Jadłospis
02.06.2025 r. - 06.06.2025 r.
PONIEDZIAŁEK - 02.06.2025 r.
Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], pasztetem drobiowo - wieprzowym i ogórkiem kiszonym. Herbata czarna z cytryną.
Obiad - Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami [1,9]. Makaron [1] z serem [7] i polewą truskawkową. Kompot owocowy. Arbuz - kawałki.
Podwieczorek - Chleb żytni domowy [1] z masłem [7], pasta z soczewicy i marchewki z papryką. Kakao [7]. Lody [7].
WTOREK - 03.06.2025 r.
Śniadanie - Płatki jaglane [1] na mleku [7]. Chleb TYGRYSI [1] z dżemem owocowym 100%. Mięta.
Obiad - Zupa krem szpinakowa z jajkiem [1,7,9]. Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany [1,3], mizeria z jogurtem [7]. Sok owocowy 100%. Borówki amerykańskie.
Podwieczorek - Deser jogurtowy [7] z truskawkami.
ŚRODA - 04.06.2025 r.
Śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser biały [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], kabanosy drobiowe [6,10], jajo na twardo [3] ze szczypiorkiem, pasta z tuńczyka i jajka [3,4,7], dżem owocowy, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidor, ogórkek kiszony, zielony, papryka). Kakao [7].
Obiad - Zupa koperkowa z ziemniakami [1,7,9]. Potrawka z kurczaka z ryżem [1,7], surówka z kapusty pekińskiej i świeżych warzyw, kalafior z zasmażką [1,7], surówka z marchewki i jabłka. Kompot owocowy. Banan - 1/2 szt.
Podwieczorek - Koktajl wiśniowo - bananowy [7]. Biszkopty [1,3].
CZWARTEK - 05.06.2025 r.
Śniadanie - Płatki owsiane [1] na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7], serem żółtym [7] i ogórkiem zielonym.
Obiad - Zupa krem z kalarepy i ziemniaków [1,9]. Kasza jaglana [1], pulpety w sosie śmietanowo - koperkowym [1,7,9], marchewka gotowana z groszkiem [1,7]. Kompot owocowy. Ananas świeży.
Podwieczorek - Chleb słonecznikowy [1] z masłem [7], sałatą, wędliną drobiową [9] i rzodkiewką. Pieczone warzywa (bataty, marchew, seler). Herbata owocowa.
PIĄTEK - 06.06.2025 r.
Śniadanie - Bułka szpinakowa [1] z masłem [7], pasta jajeczna [3,7] ze szczypiorkiem, pomidor. Herbata czarna.
Obiad - Zupa pomidorowa z makaronem [1,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, filet z miruny panierowany [1,3,4], surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki. Kompot owocowy. Arbuz - kawałki.
Podwieczorek - Ciasteczko zbożowe [1] z żurawiną. Soczek jabłkowy ze słomką.
ALERGENY
[1] - zboża zawierające gluten
[2] - skorupiaki i produkty pochodne
[3] - jaja i produkty pochodne
[4] - ryby i produkty pochodne
[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)
[6] - soja i produkty pochodne
[7] - mleko i produkty pochodne
[8] - orzechy
[9] - seler i produkty pochodne
[10] - gorczyca i produkty pochodne
[11] - sezam i produkty pochodne
[12] - dwutlenek siarki i siarczany
[13] - łubin i produkty pochodne
[14] - mięczaki i produkty pochodne