Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

17.11.2025 r. - 21.11.2025 r.

PONIEDZIAŁEK - 17.11.2025 r.

Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], sałatą, szynką wieprzową i papryką. Kawa zbożowa [7]. Melon - kawałki.

Obiad - Zupa krem jarzynowa z groszkiem ptysiowym [1,7,9]. Placuszki z jabkiem i polewą jogurtową [1,3,7]. Kompot owocowy.

Podwieczorek - Chleb KOŁODZIEJ [1] z masłem [7], pasta z tuńczyka [4], jajka [3], sera żółtego [7] i czrnej fasolo, ogórek kiszony. Herbata czarna z cytryną.

WTOREK - 18.11.2025 r.

Śniadanie - Płatki jaglane [1] na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7], serkiem naturalnym [7] i rzodkiewką. Herbata zielona. Banan - 1/2 szt.

Obiad - Kluski lane [1,3] na rosole. Risotto z warzywami i kurczakiem [6,9], mini marchewki. Sok owocowy 100%.

Podwieczorek - Chleb słonecznikowy [1] z masłem [7], pasztetem drobiowo - wieprzowym [9], żółta sałatka [3,7] (kukurydza, jabłko, ananas, jajko). Herbata.

ŚRODA - 19.11.2025 r.

Śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser biały [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], kabanos drobiowy, jajko na twardo [3] ze szczypiorkiem, pasta z tuńczyka i jajka [3,4,7], miód, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidor, ogórek kiszony, ogórek zielony, papryka). Herbata owocowa. Jabłko - 1/2 szt.

Obiad - Zupa kalafiorowa z ziemniakami [1,7,9]. Kasza gryczana [1], gulasz z łopatki wieprzowej z cebulką [1], surówka z czerwonej kapusty, sałatka ze świeżych warzyw, brokuł gotowany. Kompot owocowy. 

Podwieczorek - Budyń waniliowy [1,7] z polewą malinową. Pałeczki kukurydziane.

CZWARTEK - 20.11.2025 r.

Śniadanie - Płatki ryżowe na mleku [7]. Chleb tygrysi [1] z masłem [7] i dżemem. Gruszka - 1/2 szt.

Obiad - Zupa pomidorowa z makaronem [1,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, siekane kotlety drobiowe [1,2,7] z warzywami, surówka COLESŁAW. Kompot owocowy.

Podwieczorek - Buka orkiszowa [1] z masłem [7], twarożek [7] z rzodkiewką i szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe. Herbata owocowa.

PIĄTEK - 21.11.2025 r. 

Śniadanie - Bułka szpinakowa [1] z masłem [7], sałatą, serem żółtym [7] i ogórkiem zielonym, kabanos drobiowy. Herbata owocowa. Pomarańcza - 1/4 szt.

Obiad - Zupa krem szpinakowa z jajkiemi [1,3,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, filet z miruny [4] pieczony z natka pietruszki i cytryną , mix warzyw gotowanych. Kompot owocowy.

Podwieczorek - Ciasto czekoladowo - bananowe [1,3,7]. Kakao [7].

 

ALERGENY

[1] - zboża zawierające gluten

[2] - skorupiaki i produkty pochodne

[3] - jaja i produkty pochodne

[4] - ryby i produkty pochodne

[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)

[6] - soja i produkty pochodne

[7] - mleko i produkty pochodne

[8] - orzechy

[9] - seler i produkty pochodne

[10] - gorczyca i produkty pochodne

[11] - sezam i produkty pochodne

[12] - dwutlenek siarki i siarczany

[13] - łubin i produkty pochodne

[14] - mięczaki i produkty pochodne