Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

01.09.2025 r. - 05.09.2025 r.

PONIEDZIAŁEK - 01.09.2025 r.

Śniadanie - Chleb wiejski [1] z masłem [7], sałatą, wędliną drobiową, ogórkiem zielonym i papryką. Kakao [7]. Jabłko.

Obiad - Zalewajka z ziemniakami i kiełbasą [1,7]. Makaron z serem [1,7]. Plastry marchewki. Kompot owocowy.

Podwieczorek - Chleb żytni [1] z masłem [7], pasta jajeczna [3,7] ze szczypiorkiem i pomidorem. Herbata czarna z cytryną.

WTOREK - 02.09.2025 r.

Śniadanie - Płatki kukurydziane na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7], serkiem śmietankowym [7] i rzodkiewką. Borówki amerykańskie.

Obiad - Zupa pomidorowa zabielana z ryżem [1,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, kotlet mielony [1,3], surówka z marchwi i jabka. Sok owocowy 100%. 

Podwieczorek - Budyń waniliowy  [1,7] z malinami.

ŚRODA - 03.09.2025 r.

Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], sałatą, wędliną wieprzową i jajkiem gotowanym [3], pomidor, papryka. Herbata czarna z cytryną. Banan - 1/2 szt.

Obiad - żupa jarzynowa zabielana z ziemniakami [1,7,9]. Kasza jęczmienna [1], gulasz z łopatki wieprzowej [1,6], fasolka szparagowa z zasmażką [1,7]. Kompot owocowy. 

Podwieczorek - Jogurt naturalny [7] z musli i owocami (borówki, winogrono).

CZWARTEK - 04.09.2025 r. 

Śniadanie - Płatki owsiane [1] na mleku [7]. Chleb kukurydziany z masłem [7] i miodem. Brzoskwinia UFO - 1 szt.

Obiad - Rosół z makaronem [1,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, kotlet drobiowy panierowany [1,3], surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i ananasa. Kompot owocowy.

Podwieczorek - Buka orkiszowa [1] z masłem [7], twarożkiem z pieczoną papryką [7]. Herbata zielona.

PIĄTEK - 05.09.2025 r. 

Śniadanie - Chleb żytni [1] z masłem [7], sałatą, serem żółtym [7] i ogórkiem zielonym. Parówka drobiowa z ketchupem [1]. Herbata czarna z cytryną. Śliwka.

Obiad - Zupa krem z zielonych warzyw [7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, filet z miruny [1,3,4], surówka z kiszonej kapusty i marchewki. Kompot owocowy.

Podwieczorek - Koktajl bananowo - czekoladowy [7]. Chrupki kukurydziane.

 

ALERGENY

[1] - zboża zawierające gluten

[2] - skorupiaki i produkty pochodne

[3] - jaja i produkty pochodne

[4] - ryby i produkty pochodne

[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)

[6] - soja i produkty pochodne

[7] - mleko i produkty pochodne

[8] - orzechy

[9] - seler i produkty pochodne

[10] - gorczyca i produkty pochodne

[11] - sezam i produkty pochodne

[12] - dwutlenek siarki i siarczany

[13] - łubin i produkty pochodne

[14] - mięczaki i produkty pochodne