Jadłospis
03.11.2025 r. - 07.11.2025 r.
PONIEDZIAŁEK - 03.11.2025 r.
Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], sałata, serem żółtym [7], pomidorem i papryką. Herbata czrna z cytryną. Pomelo - kawałki.
Obiad - Zupa pomidorowa zabielana z ryżem [1,7,9]. Kluski leniwe [1,3,7] z polewą jogurtowo - cynamonową [7], surówka z marchwi. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Chleb orkiszowy [1] z masłem [7], pasta z makreli wędzonej [4], jajka [3] i ogórka kiszonego. Herbata czarna z cytryną.
WTOREK - 04.11.2025 r.
Śniadanie - Płatki kukurydziane na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7] i miodem. Banan - 1/2 szt.
Obiad - Zupa krem brokułowa z ziemniakami [1,7,9]. Łazanki [1] z mięsem mielonym i kiszoną kapustą. Sok owocowy 100%.
Podwieczorek - Mus z dyni i jabłka z płatkami migdałowymi, wafle tortowe b/c [1].
ŚRODA - 05.11.2025 r.
Śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser bialy [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], paróowki drobiowe [6,10], jajko na twardo [3] ze szczypiorkiem, powidła śliwkowe, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidor, ogórek kiszony, papryka, ogórek zielony). Mleko [7]. Jabłko - 1/2 szt.
Obiad - Barszcz czerwony z ziemniakami [1,7,9]. Kasza jaglana [1], pieczona karkówka [1], surówka ze świeżych warzyw, brukselka gotowana z zasmażką [1,7], surówka z buraczka i jabłka. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Galaretka z owocami i bitą śmietaną [7]. Pałeczki kukurydziane.
CZWARTEK - 06.11.2025 r.
Śniadanie - Kluski lane [1,3] na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7] i szynką drobiową, ogórek zielony. Gruszka - 1/2 szt.
Obiad - Rosół z makaronem [1,9]. Ryż gotowany, goąbki bez zawijania, ogórek zielony z koperkiem. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Chleb tygrysi [1] z masłem [7], sałatą i szynką wieprzową, sałatka jarzynowa [3,7,9]. Herbata czarna z cytryną.
PIĄTEK - 07.11.2025 r.
Śniadanie - Bułka szpinakowa [1] z masłem [7], serkiem śmietankowym [7] i pomidorem, parówka drobiowa z ketchupem [6]. Kawa zbożowa [7]. Ananas świeży - plaster.
Obiad - Zupa krem z białych warzyw z grzankami [1,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, filet z miruny w cieście naleśnikowym [1,3,4], surówka z białej kapusty i marchewki. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Bułka maślana [1,7] z dżemem owocowym, suszone jabłka. Kakao [7]
ALERGENY
[1] - zboża zawierające gluten
[2] - skorupiaki i produkty pochodne
[3] - jaja i produkty pochodne
[4] - ryby i produkty pochodne
[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)
[6] - soja i produkty pochodne
[7] - mleko i produkty pochodne
[8] - orzechy
[9] - seler i produkty pochodne
[10] - gorczyca i produkty pochodne
[11] - sezam i produkty pochodne
[12] - dwutlenek siarki i siarczany
[13] - łubin i produkty pochodne
[14] - mięczaki i produkty pochodne
