Jadłospis
22.09.2025 r. - 26.09.2025 r.
PONIEDZIAŁEK - 22.09.2025 r.
Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], sałatą, wędliną i papryką. Kawa zbożowa [7]. Melon - plaster.
Obiad - Grochówka z ziemniakami [1,9]. Placuszki [1,3] z jabłkiem i polewą jogurtowo - cynamonową [7]. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Chleb KOŁODZIEJ [1] z masłem [7], pasta z twrogu [7] i tuńczyka [4], ogórek kiszony. Herbata czarna z cytryną.
WTOREK - 23.09.2025 r.
Śniadanie - Płatki jaglane [1] na mleku [7]. Chałka [1,7] z masłem [7] z serkiem homogenizowanym [7]. Maliny.
Obiad - Zupa koperkowa z ziemniakami [7,9]. Kasza kuskus [1], klopsiki [1,3,7] w sosie pieczarkowym, surówka z kapusty pekińskiej i świeżych warzyw z oliwą z oliwek. Sok jabłkowo - gruszkowy.
Podwieczorek - Sałatka makaronowa z szynką, ogórkiem zielonym i koperkiem [1,7], chleb słonecznikowy [1] z masłem [7], sałatą, mozarellą [7] i pomidorem. Herbata owocowa.
ŚRODA - 24.09.2025 r.
Śniadanie - Bułka szpinakowa [1] z masłem [7], twarożkiem [7] z ogórkiem i słonecznikiem, rzodkiewki. Herbata owocowa. Borówki amerykańskie.
Obiad - Zupa pomidorowa z makaronem [1,7,9]. Ziemniaki z koperkiem, potrawka drobiowa z marchewką i groszkiem [1,7], brokuł z zasmażką [1,7]. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Deser jogurtowo - truskawkowy [7] z ciasteczkami pełnoziarnistymi [1].
CZWARTEK - 25.09.2025 r.
Śniadanie - Płatki kukurydziane na mleku [7]. Chleb tyrysi [1] z masem [7], sałatą, serem żółtym [7] i ogórkiem zielonym. Gruszka - 1/2 szt.
Obiad - Krupnik z kaszą pęczak [1,9]. Kopytka [1,3], gulasz wołowy z cebulką [1], surówka z białej kapusty i marchewki. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Chleb słonecznikowy [1] z masłem [7], sałatą, pasztetem sojowym [6] z pomidorami i rzodkiewką, chrupiące marchewki z dipem koperkowym [7]. Herbata owocowa.
PIĄTEK - 26.09.2025 r.
Śniadanie - Chleb orkiszowy [1] z masłem [7], sałatą, pasta jajeczna [3,7] ze szczypiorkiem, pomidor. Mleko waniliowe [7]. Śliwka - 1 szt.
Obiad - Zupa krem z pieczonej dyni [1,7,9] z pestkami i groszkiem ptysiowym [1]. Leczo z warzywami i ryżem [1,9]. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Mus owocowy KUBUŚ, wafle tortowe [1].
ALERGENY
[1] - zboża zawierające gluten
[2] - skorupiaki i produkty pochodne
[3] - jaja i produkty pochodne
[4] - ryby i produkty pochodne
[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)
[6] - soja i produkty pochodne
[7] - mleko i produkty pochodne
[8] - orzechy
[9] - seler i produkty pochodne
[10] - gorczyca i produkty pochodne
[11] - sezam i produkty pochodne
[12] - dwutlenek siarki i siarczany
[13] - łubin i produkty pochodne
[14] - mięczaki i produkty pochodne