Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

03.11.2025 r. - 07.11.2025 r.

PONIEDZIAŁEK - 03.11.2025 r.

Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], sałata, serem żółtym [7], pomidorem i papryką. Herbata czrna z cytryną. Pomelo - kawałki.

Obiad - Zupa pomidorowa zabielana z ryżem [1,7,9]. Kluski leniwe [1,3,7] z polewą jogurtowo - cynamonową [7], surówka z marchwi. Kompot owocowy.

Podwieczorek - Chleb orkiszowy [1] z masłem [7], pasta z makreli wędzonej [4], jajka [3] i ogórka kiszonego. Herbata czarna z cytryną.

WTOREK - 04.11.2025 r.

Śniadanie - Płatki kukurydziane na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7] i miodem. Banan - 1/2 szt.

Obiad - Zupa krem brokułowa z ziemniakami [1,7,9]. Łazanki [1] z mięsem mielonym i kiszoną kapustą. Sok owocowy 100%.

Podwieczorek - Mus z dyni i jabłka z płatkami migdałowymi, wafle tortowe b/c [1].

ŚRODA - 05.11.2025 r.

Śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser bialy [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], paróowki drobiowe [6,10], jajko na twardo [3] ze szczypiorkiem, powidła śliwkowe, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidor, ogórek kiszony, papryka, ogórek zielony). Mleko [7]. Jabłko - 1/2 szt.

Obiad - Barszcz czerwony z ziemniakami [1,7,9]. Kasza jaglana [1], pieczona karkówka [1], surówka ze świeżych warzyw, brukselka  gotowana z zasmażką [1,7], surówka z buraczka i jabłka. Kompot owocowy. 

Podwieczorek - Galaretka z owocami i bitą śmietaną [7]. Pałeczki kukurydziane.

CZWARTEK - 06.11.2025 r.

Śniadanie - Kluski lane [1,3] na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7] i szynką drobiową, ogórek zielony. Gruszka - 1/2 szt.

Obiad - Rosół z makaronem [1,9]. Ryż gotowany, goąbki bez zawijania, ogórek zielony z koperkiem. Kompot owocowy.

Podwieczorek - Chleb tygrysi [1] z masłem [7], sałatą i szynką wieprzową, sałatka jarzynowa [3,7,9]. Herbata czarna z cytryną.

PIĄTEK - 07.11.2025 r. 

Śniadanie - Bułka szpinakowa [1] z masłem [7], serkiem śmietankowym [7] i pomidorem, parówka drobiowa z ketchupem [6]. Kawa zbożowa [7]. Ananas świeży - plaster.

Obiad - Zupa krem z białych warzyw z grzankami [1,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, filet z miruny w cieście naleśnikowym [1,3,4], surówka z białej kapusty i marchewki. Kompot owocowy.

Podwieczorek - Bułka maślana [1,7] z dżemem owocowym, suszone jabłka. Kakao [7]

 

ALERGENY

[1] - zboża zawierające gluten

[2] - skorupiaki i produkty pochodne

[3] - jaja i produkty pochodne

[4] - ryby i produkty pochodne

[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)

[6] - soja i produkty pochodne

[7] - mleko i produkty pochodne

[8] - orzechy

[9] - seler i produkty pochodne

[10] - gorczyca i produkty pochodne

[11] - sezam i produkty pochodne

[12] - dwutlenek siarki i siarczany

[13] - łubin i produkty pochodne

[14] - mięczaki i produkty pochodne