Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

02.06.2025 r. - 06.06.2025 r.

PONIEDZIAŁEK - 02.06.2025 r.

Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], pasztetem drobiowo - wieprzowym i ogórkiem kiszonym. Herbata czarna z cytryną.

Obiad - Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami [1,9]. Makaron [1] z serem [7] i polewą truskawkową. Kompot owocowy. Arbuz - kawałki.

Podwieczorek - Chleb żytni domowy [1] z masłem [7], pasta z soczewicy i marchewki z papryką. Kakao [7]. Lody [7].

WTOREK - 03.06.2025 r.

Śniadanie - Płatki jaglane [1] na mleku [7]. Chleb TYGRYSI [1] z dżemem owocowym 100%. Mięta.

Obiad - Zupa krem szpinakowa z jajkiem [1,7,9]. Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany [1,3], mizeria z jogurtem [7]. Sok owocowy 100%. Borówki amerykańskie.

Podwieczorek - Deser jogurtowy [7] z truskawkami.

ŚRODA - 04.06.2025 r.

Śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser biały [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], kabanosy drobiowe [6,10], jajo na twardo [3] ze szczypiorkiem, pasta z tuńczyka i jajka [3,4,7], dżem owocowy, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidor, ogórkek kiszony, zielony, papryka). Kakao [7].

Obiad - Zupa koperkowa z ziemniakami [1,7,9]. Potrawka z kurczaka z ryżem [1,7],  surówka z kapusty pekińskiej i świeżych warzyw, kalafior z zasmażką [1,7], surówka z marchewki i jabłka. Kompot owocowy. Banan - 1/2 szt.

Podwieczorek - Koktajl wiśniowo - bananowy [7]. Biszkopty [1,3].

CZWARTEK - 05.06.2025 r.

Śniadanie - Płatki owsiane [1] na mleku [7]. Angielka [1] z masłem [7], serem żółtym [7] i ogórkiem zielonym.

Obiad - Zupa krem z kalarepy i ziemniaków [1,9]. Kasza jaglana [1], pulpety w sosie śmietanowo - koperkowym [1,7,9], marchewka gotowana z groszkiem [1,7]. Kompot owocowy. Ananas świeży.

Podwieczorek - Chleb słonecznikowy [1] z masłem [7], sałatą, wędliną drobiową [9] i rzodkiewką. Pieczone warzywa (bataty, marchew, seler). Herbata owocowa.

PIĄTEK - 06.06.2025 r.

Śniadanie - Bułka szpinakowa [1] z masłem [7], pasta jajeczna [3,7] ze szczypiorkiem, pomidor. Herbata czarna.

Obiad - Zupa pomidorowa z makaronem [1,7,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, filet z miruny panierowany [1,3,4], surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki. Kompot owocowy. Arbuz - kawałki.

Podwieczorek - Ciasteczko zbożowe [1] z żurawiną. Soczek jabłkowy ze słomką.

 

ALERGENY

[1] - zboża zawierające gluten

[2] - skorupiaki i produkty pochodne

[3] - jaja i produkty pochodne

[4] - ryby i produkty pochodne

[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)

[6] - soja i produkty pochodne

[7] - mleko i produkty pochodne

[8] - orzechy

[9] - seler i produkty pochodne

[10] - gorczyca i produkty pochodne

[11] - sezam i produkty pochodne

[12] - dwutlenek siarki i siarczany

[13] - łubin i produkty pochodne

[14] - mięczaki i produkty pochodne