Jadłospis
15.12.2025 r. - 19.12.2025 r.
PONIEDZIAŁEK - 15.12.2025 r.
Śniadanie - Bułka kajzerka [1] z masłem [7], wędliną drobiową [9] i papryką. Kawa zbożowa [7]. Jabłko - 1/2 szt.
Obiad - Zupa z fasoli JAŚ z ziemniakami [1,9]. Placuszki z kaszy manny i bananów [1,3,7] z frużeliną wiśniową. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Chleb KOŁODZIEJ [1] z masłem [7], pasta z serka śmietankowego [7] i łososia wędzonego [4] z koperkiem, ogórek kiszony. Herbata czarna z cytrtną.
WTOREK - 16.12.2025 r.
Śniadanie - Płatki owsiane [1] na mleku [7]. Chleb tygrysi [1] z masłem [7], twarożek [7] z rzodkiewką i szczypiorkiem. Banan - 1/2 szt.
Obiad - Zalewajka z ziemniakami [1,9]. Łazanki [1] z kapusta kiszoną i mięsem mielonym. Sok owocowo - warzywny 100%.
Podwieczorek - Mus owocowy KUBUŚ, ciasteczko biszkoptowe [1].
ŚRODA - 17.12.2025 r.
Śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane [1] z masłem [7], ser żółty [7], ser biały [7], wędlina drobiowa i wieprzowa [6,10], kabanos drobiowy [6,10], jajko na twardo [3] ze szczypiorkiem, powidła sliwkowe, dodatki warzyw (sałata, rzodkiewka, pomidor, ogórek kiszony, ogórek zielony, papryka, kiełki). Herbata czarna z cytryną. Mandarynka - 1 szt.
Obiad - Manna na rosole [1,9]. Ziemniaki z koperkiem, kotlet panierowany [1,3,9], surówka z czerwonej kapusty, surówka z marchwi i jabłka ze śmietana [7], brokuł gotowany. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Koktajl truskawkowo - bananowy [7]. Wafle tortowe b/c [1].
CZWARTEK - 18.12.2025 r.
Śniadanie - Płatki ryzowe na mleku [7]. Chleb słonecznikowy [1] z masłem [7], pasztet sojowy [6] z koperkiem, papryka. Kiwi - 1/2 szt.
Obiad - Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami [1,7,9]. Kasza gryczana biała [1], polędwiczki wieprzowe w sosie z suszonej sliwki [1], surówka z buraczka i jabłka. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Sałatka makaronowa [1,7] z szynką, ogórkiem zielonym i koperkiem. Angielka [1] z maslem [7], sałatą, serem żółtym [7] i rzodkiewką. Herbata owocowa.
PIĄTEK - 19.12.2025 r.
Śniadanie - Bułka szponakowa [1] z masłem [7], pasta z kiełbasy i jajka [3,7], pomidorki koktajlowe. Kakao [7]. Pomarańcza - 1/4 szt.
Obiad - Kapuśniak z ziemniakami i kielbasą [6,9]. Ziemniaki gotowane z koperkiem, ryba po grecku [4,9]. Kompot owocowy.
Podwieczorek - Budyń śmietankowy [1,7] z polewą malinową, mix bakalii [5].
ALERGENY
[1] - zboża zawierające gluten
[2] - skorupiaki i produkty pochodne
[3] - jaja i produkty pochodne
[4] - ryby i produkty pochodne
[5] - orzeszki ziemne (arachidowe i produkty pochodne)
[6] - soja i produkty pochodne
[7] - mleko i produkty pochodne
[8] - orzechy
[9] - seler i produkty pochodne
[10] - gorczyca i produkty pochodne
[11] - sezam i produkty pochodne
[12] - dwutlenek siarki i siarczany
[13] - łubin i produkty pochodne
[14] - mięczaki i produkty pochodne
