KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Drodzy rodzice!

W związku z tym, że od 10.10 2020 r. cały kraj został objęty żółtą strefą, dyrektorzy placówek oświatowych otrzymali dodatkowe, wspólnie wypracowane prze MEN i GIS zalecenia dotyczące organizacji pracy szkół i przedszkoli. Zwiększamy więc jeszcze bardziej nacisk na higienę, czyszczenie i dezynfekcję pomieszczeń i sprzętu oraz zachowanie dystansu (prosimy o wzmożone rozmowy z dziećmi w domu dotyczące tego tematu).
Zalecane jest również ograniczenie do minimum przychodzenie i przebywanie na terenie przedszkola osób trzecich, nawet w strefach wydzielonych. Dlatego w najbliższym czasie odwołany zostaje teatr, koncerty i inne atrakcje dla dzieci prowadzone przez osoby przychodzące z zewnątrz.
Zgodnie z wytycznymi, w przypadku wystąpienia jakichkolwiek objawów chorobowych podczas pobytu dzieci w przedszkolu, rodzice zobowiązani są do bezwzględnego i jak najszybszego odebrania dziecka z przedszkola i skontaktowania się z lekarzem.
Przypominamy o przestrzeganiu godzin przyprowadzania (6.00.-8.15.) i odbierania (15.00.-17.00.) dzieci.

Prosimy rodziców o informowanie pracowników przedszkola o odbieraniu dziecka przez NOWĄ upoważnioną osobę, która przychodzić będzie po dziecko pierwszy raz.